Oranjerie op de schop!

Het is zover, de verbouwing van winkelcentrum Oranjerie is van start. Het centrum gaat op dit moment flink op de schop en wordt helemaal in een eigentijds jasje gestoken. Zo creëren we nieuwe entrees, roltrappen en liften om het winkelen nóg meer comfortabel te maken. Ook vestigen er meer horecagelegenheden zodat je tijdens het shoppen lekker kunt genieten van een lunch of een borrel.

Met de komst van TK Maxx en Mango krijgt ook het winkelaanbod een flinke oppepper. We kijken er dan ook naar uit om meer toonaangevende merken in Oranjerie te verwelkomen. Alle winkels blijven tijdens de verbouwing gewoon geopend.

Lees hieronder de updates!

Rondom het verbouwingsthema worden allerlei events en activiteiten georganiseerd. Op de hoogte blijven van alles rondom de verbouwing? Houd dan deze website en social media in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

We ontvangen graag je feedback. Klik hier om je feedback te geven!

JANUARI: toiletten

Bij een vernieuwd winkelcentrum horen natuurlijk ook nieuwe openbare toiletten. De oude toiletten krijgen een volledige renovatie zodat straks de Oranjerie weer prettige, nieuwe toiletten, een babyverschoon locatie en goed toegankelijke toiletten voor mindervaliden heeft.

Tijdens de renovatie is het tijdelijk niet mogelijk gebruik te maken van de toiletten in het winkelcentrum. Tot de nieuwe openbare toiletten geplaatst zijn, verwijzen we je graag naar de HEMA. Deze zijn ook bereikbaar via (de nieuwe roltrappen van) de Oranjerie.

JANUARI: grote transformatie

Het jaar 2018 hebben we afgesloten met een grote mijlpaal: de entree aan de Hoofdstraat is geopend en ook ligt de nieuwe vloer al in het eerste gedeelte van de passage. En in 2019 zetten we deze grote transformatie natuurlijk met veel energie voort. Deze week worden o.a. de houten lamellen boven de puien geplaatst. Weer een stap richting een mooi nieuw winkelcentrum.

Ook de entree aan de Mariastraat zal dezelfde look & feel krijgen. Hiervoor worden op dit moment de voorbereidingen getroffen. Dat wil betekenen dat deze doorgang tijdelijk volledig is afgesloten. De Oranjerie parkeergarage blijft goed bereikbaar, zowel vanuit de Mariastraat als vanuit het winkelcentrum.

DECEMBER: ingang Hoofdstraat

De entree aan de Hoofdstraat gaat bijna open! Op dit moment worden de laatste inspecties uitgevoerd, zodat jullie snel gebruik kunnen gaan maken van de vernieuwde entree.

Naast de entree zijn de verbouwers ook druk bezig geweest met de passage bij de ingang Hoofdstraat en wordt er hard gewerkt door de schilders aan het plafond. Zo begint het vernieuwde winkelcentrum nu steeds meer vorm te krijgen.

NOVEMBER: eerste vormen zichtbaar

De verbouwers zijn erg hard aan het werk in het winkelcentrum en er worden flinke stappen gezet.

De nieuwe roltrappen zijn inmiddels in gebruik, de mooie balustrades zijn op veel plekken gezet en de nieuwe winkelpuien worden ook zichtbaar. En ben je het stukje testvloer al tegen gekomen?

Zo krijgen we steeds meer zicht op hoe het nieuwe winkelcentrum eruit komt te zien. We zijn ook erg benieuwd naar jullie feedback die je hierboven via de link kunt achterlaten!

OKTOBER: sneak preview

Achter de bouwschuttingen begint Winkelcentrum Oranjerie steeds meer vorm te krijgen. Zo worden op de etage de nieuwe winkelpuien zichtbaar en daarvan hebben wij hierboven alvast een sneak preview geplaatst.

Daarnaast zijn de verbouwers op dit moment ook druk bezig met de entree aan de Hoofdstraat.

De winkels in Winkelcentrum Oranjerie zijn tijdens de verbouwing gewoon geopend.

JULI: bereikbaarheid

De winkels in Winkelcentrum Oranjerie zijn tijdens de verbouwing gewoon geopend. Wél is de bereikbaarheid op sommige plekken tijdelijk veranderd.

Ben je bijvoorbeeld met een rolstoel of kinderwagen? Ga dan naar de eerste verdieping via de lift van ZARA of HEMA.

MEI: Tijdelijke ingang

De verbouwing brengt een hoop tijdelijke wijzigingen met zich mee. Soms vervelend, maar natuurlijk altijd voor een goed doel; een geheel vernieuwde Oranjerie!

Zo is inmiddels de oude entree aan de Hoofdstraat afgesloten. Hiervoor hebben we een tijdelijke ingang rechts van de oude ingang (rode loper). De Bakker Bart vind je tijdelijk een paar deuren verder van deze ingang.
Verder is ook de ingang naar Schuurman Schoenen tijdelijk aangepast, deze winkel is het beste te bereiken via de roltrap bij de ingang aan de Mariastraat.

APRIL: sneak preview

Afgelopen weken is er veel gebeurd in de Oranjerie. Er zijn al vele muren gesloopt en zelfs al gevels geplaatst. Op de grote wanden op het middenplein staan al prachtige uitingen die je al een voorbode geven van hoe de Oranjerie eruit gaat zien. En als je goed hebt gekeken heb je ook de kijkgaten ontdekt waardoor je naar binnen kan spieken en de verbouwingswerkzaamheden met eigen ogen kunt zien.

Schuurman Schoenen is wat lastiger bereikbaar, je kunt ze bereiken door de roltrappen bij de entree Mariastraat te gebruiken.

MAART: nieuwe locaties

Alle winkels blijven geopend en dat betekent dat een aantal winkels tijdelijk een nieuwe locatie hebben gekregen binnen de Oranjerie. Het gaat om de volgende winkels die zich op de begane grond bevinden:

- New Yorker naar nr 26
- Noppies naar nr 28
- Just a Joke naar nr 29

In loop van de verbouwing zullen er nog enkele winkels zijn die een andere locaties krijgen. Houd deze pagina daarom goed in de gaten.

Van alle leuke evenementen en acties in Oranjerie!


Koopzondag!